Kızartma bu sıcakta ağır olur,öyleyse fırında yapayım dedim.Direk yapışmaz bir fırın tepsisinde de yapılabilir ama böyle daha güzel pişiyor,tüm lezzetler eşit dağılıyor.
Patatesleri iyice yıkayıp kabuklarını soymadan elma dilimi dğruyoruz.
Fırın poşetine 1 yemek kaşığı sızma zeytinyağı,pulbiber,karabiber,kimyon,birkaç diş sarımsak,tuz,kekik ve patatesleri koyup iyice karışsın diye sallıyoruz.200 derece fırında pişiriyoruz.
Et yemeklerinin yanında servis edilebilir.Ben yanına bir de sos yaptım ikisi çok güzel yakıştı.Afiyet olsun.
5 yorum:
Ellerinize sağlık.Ben de yaparım et yemeklerinin yanına, severek yenilir bizim evde de...
Patates olur da güzel olmaz mı,ellerinize sağlık,afiyet olsun..
patatesin böyle fırınlanmış hali daha güzel oluyor.. ellerinize sağlık..
Ellerinize sağlık böylesi hem daha lezzetlki hem çok daha sağlıklı
En sevdiğim yemek türüdür.Ellerine sağlık,çok güzel görünüyor.Canım çekti, bugün yapayım,sevgilerrr.
Yorum Gönder