Neyse gelelim tarife:
MALZEMELER
- 1 Kg kızılcık
- 1,5 kg toz şeker
- 1 adet limon suyu
YAPILIŞI
- Kızılcıklar iyice yıkanıp süzülür.
- Üzerini 2 parmak geçecek kadar suyla kaynatılarak yumuşaması sağlanır.
- Bir kevgire alınarak çekirdekleri üstte kalacak şekilde kevgirden geçirilir.
- Tekrar tencereye alınıp toz şekeri ilave edilir ve kıvamı gelene kadar kaynatılır.
- Üzerine limon suyu eklenip bir iki taşım kaynatılır.
- Sıcakken kavanoza doldurulup ağzı soğuyunca kapatılır.
- Afiyet olsun.
4 yorum:
Öncelikle dantelden başlıyayım :) Çok güzel olmuş ellerinize sağlık..Bebişlere Allah sağlık sıhhat ve uzun ömürler versin.. Kızılcık marmelatı duymamıştım daha önce,hep diyorum bu bloglardan öğrenicem çok şey var diye,eminim çok güzel olmuştur.Çok çok faydalı olduğunu biliyorum ve biz şerbet yapıp çay gibi tüketiyoruz..Fırsatım olursa bu şekilde de denicem inş..Sevgiler
İlk önce tabağın altındaki dantel gözüme ilişti elinize sağlık. İzmirde kızılcık bulamıyorum pazarlarda marmeladıda nefis gözüküyor elinize sağlık sevgiler...
çok güzel görünüyor ellerine sağlık...
Kızılcık hic yapmadım ama esim cok sever:)
ellerinize saglık bir ara yapmalı.
sevgiler,
Figen Karavaş
Yorum Gönder