- 4-5 Adet tavuk pirzola
- 2 orta boy patlıcan
- 2 adet patates
- 2-3 adet sivribiber
- Salça,2-3 diş sarımsak,pulbiber,karabiber,kimyon,tuz
- Kızartmalık yağ
YAPILIŞI
- Tavukları kuşbaşı doğrayıp salça,baharatlar,ince doğranmış sarımsak ve biraz zeytinyağı ile iyice karıştırıp buzdolabında 1-2 saat dinlendiriyoruz.
- Patlıcan ve patatesleri küp küp,biberi de birkaç parçaya kesip kızartarak kağıt havlu üzerine alıyoruz.
- Tavukları vok tavada veya teflon bir tencerede iyice suyunu salıpo tekrar çekene kadar pişiriyoruz.(neredeyse kızaracak.)
- Kızarttığımız sebzeleri ekleyip bir iki çevirdikten sonra kapatıyoruz.
- Pilav yada püre eşliğinde servis ediyoruz.
- Afiyet olsun.
12 yorum:
kırmızı et sevmeyen ben için şahane bir tarif olmuş ablacım ellerin dert görmesin afiyet bal olsun
sevgiler
Ne kadar güzel görünüyorlar ellerinize sağlık....
iyi haftasonları, iyi iftarlar dileğiyle
sevgiler
ellerinize sağlık.. bende olsam tavukla yaparım kırmızı parça et yemediğim için :) iyi haftasonları.. sevgiler..
Ellerinize sağlık nefis bir yemek olmuş.Sevgiler...
nefis bir yemek olmuş sunumda çok hoş
sevgiler..
Ellerine sağlık, sunum da hoş olmuş.
çok güzel görünüyor ellerinize saglık hayırlı ramazanlar
Yemek harika sunum enfes olmuş. Ellerinize sağlık.
Elinize sağlık nefis görünüyor
Ellerinize saglik. Cok hafif bir yemek. Sevgiler...
sunumunu çok beğendim canım.ellerine sağlık.ayrıca güzel yorumlarınla beni desteklediğin için teşekkür ediyorum.tariflerinle etkinliğime de katılabilirsin.sevgiler arkadaşım...
çok güzel olmuş eline koluna sağlık size öğretmenim demek istiyorum sakıncası yoksa
Yorum Gönder