Merhabalar,pratik ama bir okadar da lezzetli bir yemek tarifi bu.
Tavukların budunun üst kısmı yani pirzola dedikleri kısımdan yapıyoruz.Tavuğu aldığımızda sarımsak,pulbiber,kimyon,karabiber,salça ve bir kaşık yoğurtla iyice harmanlayıp dondurucuya kaldırıyıruz.Böylece terbiyeli bekliyor.
Pişireceğimiz zaman çıkarıp çözüyoruz.Vok tavada suyunu salıp tekrar çekene kadar pişiriyoruz.En son halka doğranmış kuru soğan,kırmızı ve yeşil biber katıp bir iki çeviriyoruz.
İndirmeden önce kekik serpiyoruz. Nefis bir lezzet.Afiyet olsun.
Denenmiş, Sağlıklı, Sizin de deneyebileceğiniz, Mutfaktaki herşey
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI TÜM ÇOCUKLARA KUTLU OLSUN.
-
MALZEMELER Her 50 adet ceviz için 1,5 litre su,2 kg toz şeker. Karanfil ,kabuk tarçın. YAPILIŞI Cevizin üzerindeki ince zarı kazıyıp su dolu...
-
Günaydınlar;ramazanın 8. gününe geldik.Nasıl geçti anlamadım.Gerçi pek evden çıkmıyoruz,evimiz seri...
2 yorum:
Çok güzel gözüküyor mutlaka deneyeceğim elinize sağlık sevgiler..
ellerine sağlık yerim ben bunu yerimmm
Yorum Gönder