Günaydınlarrrr; havalar çok sıcak ama yavaş yavaş kış hazırlıklarını da yapmak lazım.Bu böğürtlenleri bahçemizden topladım.Böğürtlen hem antioksidan hemde antikanserojen özelliklere sahip bir bitki, bu yüzden çok önemsiyorum.
Aslına bakarsanız biz pek reçel yemiyoruz.Bu reçelleri çocuklarım ve torunlarım için yapıyorum.Katkısız,doğal,evde yapılmış tertemiz reçeller.
YAPILIŞI
1 kg böğürtlene 1 kg şeker hesabı ile yapıyoruz.Böğürtlenleri ayıklayıp yıkadıktan sonra üzerine şekeri döküp bir gece bekletiyoruz.
Ertesi gün kısık ateşte kaynatıyoruz.Hiç su bırakmamışsa 1 su bardağı su ekliyebilirsiniz.İndirmeden birkaç dakika önce birkaç tane limon tuzu ekliyoruz.
Sıcakken kavanozlara doldurup soğuyunca kapağını kapatıyoruz.Afiyet olsun.
6 yorum:
Böğürtlen bulsakta, yapabilsek, böbürtlen reçeli yapabilme imkanın olduğu için çok şanşlısın.Ellerine sağlık, çok güzel görünüyor.Çok özendim...Afiyetle yiyin...Sevgilerrr..Öptüm.....
ohh oh çok da severim.Kış hazırlıklarına bi ucundan başlamak lazım tabi:) ellerinize sağlık.Benim de anneanneciğim var,o yapar sağolsun,tarhana,bulgur,erişte ve reçellerimi..Anneannelerimize Allah sağlıklı mutlu huzurlu ömürler versin...Ellerinizden öpüyorum :) sevgiler
Tatlım bizim kavanozları hazırla , öbür verdiğin böğürtlenler bitti bile :)
kızım çok sever alsamda yapsam ellerine sağlık ablacım sevgiler
offffffffffffffffffff
çok severim ellerinize sağlık canım öğretmenim
Yorum Gönder