31 Temmuz 2012 Salı

TAS KEBAP VE PATATESLİ GÜL BÖREĞİ

                                                 Günaydınlarrr: ramazanı yarıladık sayılır,sıcaklarla cebelleşirken nasıl geçti anlamadık.Bu rarifi sofra dergisinde görmüştüm .Denedim harika bir lezzet oldu.
                                                              MALZEMELER
  • 1/2 kg. kuşbaşı et
  • Birer tutam maydonoz ve nane,karabiber,tuz,bir adet kurusoğan
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 su bardağı pirinç,tuz
                                                     YAPILIŞI
  • Maydonoz nane ve kurusoğanı doğrayıp ,karabiber ve tuz ile birlikte eti harmanlayıp 4-5 saat buzdolabında dinlendiriyoruz.
  • Dinlenen eti ısıya dayanıklı bir kaba alıp pişireceğimiz tencereye ters çevirerek koyuyoruz.
  • Üzerine bir ağırlık koyup tencereye 1 bardak su ve bir kaşık tereyağ ilave edip kısık ateşte 2 saat pişiriyoruz.(su azalırsa ilave ediyoruz.
  • Pirinci 1 saat önceden ılık su ve tuzilavesi ile bekletiyuruz.
  • İyice yıkadığımız pirinci eti pişirdiğimiz tasın etrafına yerleştirip 2 su bardağı su ,1 kaşık tereyağ ve tuz ilave edip kısık ateşte suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
  • Etin üstündeki tası kaldırıp servis ediyoruz.
  • Afiyet olsun.
                                                         MALZEMELER
  • 3 adet yufka
  • 1,5 su bardağı süt
  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • İçi için:3 adet haşlanmış patates,1 kurusoğan,1 fincan kaşar rendesi,istediğiniz baharatlar,tuz,sıvıyağ
                                                                   YAPILIŞI
  • Soğanı incecik doğrayıp sıvıyağda hafif kavuruyoruz.
  • Patatesi ezip ilave ediyoruz ,baharatları da ekleyip bir iki çevirdikten sontra kaşarı da karıştırıyoruz iç harcımız hazır.
  • Süt ,yumurta ve sıvıyağı iyice çırpıyoruz.
  • Her yufkayı dörde bölüp elde ettiğimiz parçanını geniş tarafına önce sıvı harcı yayıp sonra patatesli harç koyup sigara böreği gibi sarıp dödürerek şekil veriyoruz.
  • 200 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
  • Afiyet olsun.

11 yorum:

Tuğba Mutfakta dedi ki...

İkisi de çok iştah açıcı görünüyor..
Ellerinize sağlık..

Tuğba Mutfakta dedi ki...

İkisi de çok iştah açıcı görünüyor..
Ellerinize sağlık..

Unknown dedi ki...

Kebab da,börek de nefis gözüküyorlar.
Ellerinize sağlık ablacım.
Hayırlı Ramazanlar diliyorum..
Muhabbetle..

anne eli gibi dedi ki...

ELLERİNE SAĞLIK NEFİS GÖRÜNÜYOR.,HAYIRLI İFTARLAR..

muhabbetsofrasi dedi ki...

elinize sağlık

aslı dedi ki...

Tas kebabına bayılırım. Pilavla birlikte sunumu da çok güzel olmuş. Ellerinize sağlık olsun, hayırlı ramazanlar...

Esradan dedi ki...

ellerinize sağlık.sevgiler
Sen düşünceden ibaretsin.. Geriye kalan et ve kemiksin.. Gül düşünür gülistan olursun.. Diken düşünür dikenlik olursun.
Hz.MEVLANA

ehlikeyfchef dedi ki...

ellerinize sağlık,iftar sofraları için çok güzel olur,hayırlı ramazanlar.

ehlikeyfchef dedi ki...

ellerinize sağlık,iftar sofraları için çok güzel olur,hayırlı ramazanlar.

FATMA ÇELİK dedi ki...

Patatesli böreğin her türlüsüne bayılırım elinize sağlık

online mutfak dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.

                                             23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI  TÜM ÇOCUKLARA KUTLU OLSUN.