MALZEMELER
- 1/2 kg kemiksiz tavuk
- 3-4 kaşık kaşar rendesi
- 1 fincan sıvıyağ
- 3 yemek kaşığı un
- 1 su bardağı süt
- 1/2 bardak bezelye
- 1 yumurta
- Karabiber ,tuz.
YAPILŞI
- Tavukları kuşbaşı doğrayıp suyunu salıp tekrar çekene kadar pişiriyoruz.
- Bezelyelerlede biraz pişirip tuzunu karabiberini ilave ederek borcama döküyoruz.
- Süy yumurta ve unu iyice çırpıp kaşarlarıda ekleyip tavuğun üzerine döküyoruz.
- Fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
- Afiyet olsun.
16 yorum:
ellerinize saglık,sevgilerle...
çok değişik lezzetli ve pratik bir tarif. ellerine sağlık.
ÇOK SEVDİĞİM BİR YEMEKTİR ELLERİNE SAĞLIK AFİYET BAL OLSUN
Ablacığım farlı ve çok güzel eline koluna sağlık çok teşekkürler paylaşım için sevgilerimi bırakıyorum.
Çok pratik ve lezzetli .severim böyle tarifleri.Ellerinize sağlık.Sevgiler.
tam benlik bir tarif kesinlikle deniycem tarifi aldim ellerine saglik sevgiler...
nefis olmuş ellerinize sağlık küp doğranmış patatesde eklenebilir dimi?
Çok severim bu lezzeti ellerinize sağlık bir kaç gündür yoğunluktan uğrayamadım kusura bakmayın sevgiler...
bende çok severim.ellerinize sağlık enfes görnüyor.
Değişik bir lezzet olmuş sunum muhteşem görünüyor ellerinize sağlık listeme aldım.
çok öpüyorum..
o ne ya tepsinin yarısı bitmiş bile kalanınıda ben aldım banane işten geldim ve karnım aç teşekkürederim elinize sağlık mükemmel olmuş.
Ne kadar iştah açıcı görünüyor. Ellerinize emeğinize sağlık
sevgiler
Çok güzel görünüyor ellerinize sağlık yiyenlere de afiyet olsun.
Ay ay nefis görünüyor ellerinize sağlık... Dün akşam yemekteyizde gördüm hiç kafama yatmadı ama bu tarif nefis olmuş arşivime aldım ben acıktım sanırım yutkunup duruyorum:))) sevgiler...
Ellerinize sağlık :)tavuklu tarifler benim için çok önemli hale geldi son zamanlarımda...çünkü eşim et yemez :)
tavuk sade değil de böyle güzel soslandırılırsa daha leziz oluyor.ellerinize sağlık.
Yorum Gönder