2 Haziran 2010 Çarşamba

ZEYTİNYAĞLI YAPRAK SARMASI


Günaydınlarrrrr;iki gündür siteme bakamadım.Belimi incittim ,bu yüzden minik Busemi degörmeye gidemedik.Aslında çok özledim gitmeyi çok istiyordum ama olmadı.Neyse hayırlısı olsun ,başka bi zaman gideriz inşallah.
Bu sarmaları dolaba koymak için hazırladım ,bu yüzden pişmiş resmi yok onu da pişirince eklerim.Malzemelerini günlük pişirmeye göre yazıcam.
MALZEMELER


  • 2 su bardağı pirinç

  • Yarım kg taze yaprak

  • 1 büyük kuru soğan

  • 3-4 diş sarımsak

  • Pulbiber,karabiber,kimyon,tuz,salça

  • Yarım demet maydonoz,dereotu,taze nane

  • 1 çay bardağı zeytinyağı

  • 2 adet domates

YAPILIŞI



  • Soğan ,sarımsak,kabukları soyulup küp doğranmış domates,zeytinyağı tencereye alınıp biraz kavrulur.

  • Yeşilllikler ve pirinç dışındaki malzemeler katılıp bir iki çevrilir.

  • Pirinç ve yeşillikler eklenip biraz pişirilir.(kontrollü olmalı dibi tutabilir.)

  • Daha önceden kaynar suya sokulup çıkarılmış yapraklara sarılır.

  • Tencereye dizilip üzerine çıkacak kadar su ilave edilip porselen bir tabak kapatılarak pişirilir.(mevsimi ise tencereye birkaç tane yeşil erik atabilirsiniz güzel bir ekşilik verir.

  • Afiyet olsun.


3 yorum:

lezzet sarayı dedi ki...

hmm harika görünüyorlar

Aybike dedi ki...

eline sağlık tatlım. o halinle bir de yaprak mı sardın.

ZUHAL dedi ki...

merhaba öğretmenim.Beni mutlu ettiniz güzel ziyaretinizle.Emekli matematik öğretmeniyim.Kayseriliyim.Kayserililerle veya ilgisi olanlarla tanışmaktamn çok mutlluluk duyuyorum.Sevgilerimi bırakıyorum.

                                             23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI  TÜM ÇOCUKLARA KUTLU OLSUN.