13 Haziran 2010 Pazar

GÜL ŞURUBU



Günaydın, güller bitmeden her türlü değerlendiriyoruz.
Bu şurubu güneşte yapıyoruz,Gül yapraklarını şeker ve limontuzu ilavesiyle şişelere doldurup güneşte bekletiyoruz.İyice rengi çıkınca süzüp buzdolabına koyuyoruz, Soğuk soğuk içiyoruz.Böyle yapınca çok uzun beklemiyor bir kaç günde tüketmek lazım.Afiyet olsun.
NOT:Şekerini isteğe göre ayarlıyabilirsiniz.

2 yorum:

Banu dedi ki...

ellerinize sağlık nasılda iç ferahlatır bu sıcak günlerde... Ben gül aromasını çok severim sütlaca dahi gül suyu katarak yerim:)) sevgilerimle...

mandalincikmazi dedi ki...

Bu kadar kolay demek ölçü yok sanırım damak zevkimize göre ayarlıyoruz şekeri ...
Ellerine sağlık renk çok hoş görünüyor benim güller geçti artık ama ya :( artık seneye kısmetse yada güller çoşar tekrar açarsa :))
Segiler..........

                                             23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI  TÜM ÇOCUKLARA KUTLU OLSUN.