




- Her 50 adet ceviz için 1,5 litre su,2 kg toz şeker.
- Karanfil ,kabuk tarçın.
YAPILIŞI
- Cevizin üzerindeki ince zarı kazıyıp su dolu bir kaba koyuyoruz.
- 8 gün boyunca her gün suyunu değiştiriyoruz.
- 8 günden sonra sönmemiş kirecin üzerine su koyuyoruz ,onun üstündeki duru suyu cevizlerin üstüne döküp bir saat kadar bekletiyoruz.
- İyice yıkadığımız cevizleribir çatalla delip bir kaç kez kaynatarak suyunu döküyoruz.
- Yumuşayıncaya kadar bu işleme devam ediyoruz.
- Sonra limon suyu ilave edilmiş soğuk suda bekletiyoruz.
- Kaynamakta olan şerbete cevizleri ekliyoruz.
- Kıvamı olmak üzereyken temiz bir tülbente sardığımız karanfil ve kabuk tarçınla da bir müddet kaynatıp tülbenti çıkarıyoruz.
- İşlemi bitirmeden 5 dk kadar önce 1 kg reçele 3 gr. hesabı limon tuzu ekliyoruz.
- Sıcakken kavanozlara dolduruyoruz.
- İyice soğuduktan sonra kavanozları sıkıca kapatıyoruz.
- Afiyet olsun.
6 yorum:
Yapımı çok zahmetliymiş.Hiç yemedim tadı güzeldir herhalde banane banane bende istiyoruuuuuuuummmmmmm.
wayy çok zahmetliymiş tadı nasıl acaba ellerine sağlık
Güzel yorumlarınız için teşekkürler tadı da çok güzel.
Nuraycığım sana feda olsun tüm reçeller.
Ooo artık bilemiyorum bu nasıl tarifler böyle. Ellerine sağlık tatlım. Sayfanın yeni stili de çok güzel olmuş. Öptüm tatlım..
tadı gerçekten harika annem geçen yıl da yapmıştı biz bayılarak yedik :)
filiz
aerbeycanda yedim cok farkli tadi tavsiye ederim zahmtine deger.
Yorum Gönder