MALZEMELER
- 2 Kg kuşbaşı dana eti
- 250 gr kadar kemikli hafif yağlı kuzu eti
- 7-8 diş sarımsak
- 3-4 adet patlıcan
- Sivribiber,domates,pulbiber,salça,karabiber,kimyon,tuz
- 1-2 adet patates
YAPILIŞI
- En alta etleri,sonra sırasıyla sarımsak,patlıcan,patates,biber ve domatesleri irice doğrayıp güvecimizi dolduruyoruz.
- Salça ve baharatları çok az sulandırıp üzerine gezdiriyoruz.
- Üzerini folyo veya varsa kendi kapağı ile kapatıyoruz.
- Fırına gönderiyoruz.(evdeki fırında da pişirebilirsiniz ama bu kadar lezzetli olmaz.)
- Afiyet olsun.
1 yorum:
aynılarından ben de isterim ellerine sağlık
Yorum Gönder