Herkese iyi akşamlar;yine şeker kullanmadan güzel bir tatlı .Harika bir lezzeti var.Özellikle susamın aroması nefis.Ben bu tarifi sevgili mutfak notlarından aldım tek değişiklik tereyağ yerine sıvıyağ kullandım(1 su bardağı kadar.)Harika oldu.
- MALZEMELER
- 3 Su bardağı un
- 7 yemek kaşığı tereyağ(yada1 su bardağı sıvıyağ)
- 1 su bardağı susam
- 1 su bardağı iri dövülmüş ceviz
- 1-1/5 su bardağı kadar pekmez.
- Yağ ve un genişçe bir tavaya alınıp sürekli karıştırarak kavrulur.
- Bir müddet kavurduktan sonra susam ve cevizde ilave edilip unun rengi kahverengileşene kadar kavrulur.
- Ocaktan alınıp sıcaklığı biraz azalınca azar azar pekmez ilave edilerek kıvam bulması sağlanır.
- Helva kıvamına gelince şekillendirilip afiyetle yenir.
13 yorum:
bu helvalar çok güzel görünüyor...
bende bir kaç tane alabalir miyim tabaktan :)
aldım ...
hıııım...
çok güzel olmuş canım ellerine sağlık...
İlk defa gördüm. Ne kadar değişik ve güzel görünüyor. Çok beğendim.Ellerinize sağlık:)
ama gecenin bu vaktinde olmaz ki nasılda canım çekti inanın ama uyku gerçekten ağır basıyor ve midemin önüne geçiyor ellerinize sağlık inanın agzımın salyaları artışa geçti resme bakmakla yetiniyorum şimdilik....
çok güzel görünüyor,bomba gibi bir şey olmuş.eline sağlık...
çok güzel bır tarif,ellerınıze saglık.deemek lazım, süper bir lezzet.
offf.nefis nefisss.ellerine sağlık canım.sevgiler.
Nasıl da güzel gözüküyor,pofidik pofidik:)
Ellerine sağlık ablacım.
Muhabbetle..
melisada gördüğümde bende denicem hemen demiştim:)sıvıyağ ilede yapılabilmesi güzel olmuş,ellerinize sağlık.
Methini çok duydum bu helvanın. Sizinde ellerinize sağlık, sevgiler
bende çok duydum,ama tadamadım :(
helvalar özel ilgi alanım :)))
ceviz ve susam ne kadar yakışmıştır helvaya,bir gün denemek istiyorum,ellerine sağılık.
ceviz ve susam ne kadar yakışmıştır helvaya,bir gün denemek istiyorum,ellerine sağılık.
Nefis bir tatlı,bayıldım.Elinize sağlık.
Yorum Gönder