
- 2 subardağı un
- 1yumurta
- 200gr kıyma
- 1küçük kuru soğan
- pulbiber
- karabiber
- tuz
- domates salçası 1fincan sıvı yağ
- istenirse tereyağ olabilir
- sumak
- sarımsaklı yoğurt
YAPILIŞI
- Un,yumurta,tuz alabildiği kadar su ile biraz katı bir hamur yoğrulur.
- Hamur dinlenirken kıyma,ince doğranmış kuru soğan,isteğe göre pul ve karabiber,tuz konup yoğrularak içi hazırlanır.
- Hamur beze haline getirilip açılarak kare şeklinde kesilir.
- İçlerine nohut büyüklüğünde kıyma konup istenildiği şekide kapatılır.
- Kaynamakta olan suya atılıp haşlanır.
- Bu arada zeytinyağı veye tereyağı,biraz salça,pulbiberle sos hazırlanır.
- Mantılar servis tabağına alınıp üzerine sarımsaklı yoğurt ve sos ile süslenerek yemeğe hazır hale getirilir.
- Afiyet olsun
8 yorum:
Bloğunuz hayırlı olsun. Aramıza hoşgeldiniz. Tecrübelerinizle,nefis tarifler vereceğinize eminim. Mantı tabağıda harika görünüyor. Bayılırım. Ellerinize sağlık. Tekrar görüşmek üzere. Sevgiler..
Ohh miss. olsa da yesek. Ellerine sağlık.
Teşekkürler ebruli tatlar.Herzaman beklerim.
Teşekkürler Aybikeciğim.
işte benim en favori yemeğim süper yaa çok güzel ellerine sağlık canımm
Teşekkürler İnciciğim
Aman Allah'ım çok canım çekti çok güzel görünüyor ellerine sağlık annişim
Neyseki dün yemiştik yoksa boğazımda kalacaktı. istersen sende yaparsın eminim becerirsin öptüm
Yorum Gönder