MALZEMELER
- 5-6 adet kuru kayısı
- 1 çay bardağı kuru üzüm
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- Üzerine ceviz yada fındık
- Her elma için 1 tatlı kaşığı bal yada şeker
- 5-6 adet elma
- Kayısı ve üzümü ılık suda yumuşatıp kayısıları küçük küçük doğruyoruz.
- Elmaları yıkayıp içini oyuyoruz.
- Elmaların içinden çıkanları doğrayıp içine kayısı ,üzüm ve tarçını ekleyip harmanlıyarak elmaların içine dolduruyoruz.
- Üzerlerine birer kaşık bal yada şeker koyup 180 derece fırında 15 dk. kadar pişiriyoruz.
- Fırından çıkınca üzerine fındık yada ceviz serpip soğuk servis ediyoruz.
- Afiyet olsun.
- 1 demet pazı
- 300 gr. kadar kıyma
- 1 çay bardağı bulgur
- Taze nane,dereotu,maydonoz.
- 1 baş soğan,2-3 diş sarımsak,1 domates
- 1 yemek kaşığı salça,pulbiber,karabiber,kimyon,tuz,2 yemek kaşığı zeytinyağ
- Pazı hariç tüm sebzeleri doğrayıp kıyma,bulgur ve baharatları da karıştırıp yoğuruyoruz.
- Önceden üzerine kaynar su döküp yumuşattığımız pazı yaprakları ile sarmamızı yapıp tencereye diziyoruz.
- Üzerine bir tabak kapatıp üzerlerine çıkacak kadar su ekliyerek kısık ateşte pişiriyoruz.
- Sarımsaklı yoğurtla sıcak servis ediyoruz.
- Afiyet olsun.
8 yorum:
mmm...
ikiside harika görünüyor ablacımm.
ellerine saağlık..
sevgilerimle...
mmm...
ikiside harika görünüyor ablacımm.
ellerine saağlık..
sevgilerimle...
mmm...
ikiside harika görünüyor ablacımm.
ellerine saağlık..
sevgilerimle...
mmm...
ikiside harika görünüyor ablacımm.
ellerine saağlık..
sevgilerimle...
ellerinize sağlık, iki tarifi de attım arşivime, çok teşekkürler.
elma sarmasıNI DAHA EVVEL YEMEDİM AMA PAZI SARMASINA BAYILIRIM,HER İKİSİ DE NEFİS OLMUŞ,ELLERİNE SAĞLIK...
elinize sağlık
hayırlı kandiller...
Elinize sağlık..
Hayırlı kandiller dilerim..
Yorum Gönder