Uzuuuunnn bir aradan sonra herkese merhabalar;bu seneki malum palamut bolluğundan yararlanmamak olmazdı doğrusu.Palamutları zaten balıkçı temizliyor ,evde tekrar yıkayıp her iki tarafını unladıktan sonra az yağda kızattıkmı tamam.Yanına da bolca salata daha ne olsun.
Yalnız ben mısır unu kullanmıyorum kızarınca kanserojen madde oluşuyormuş.Malum bir de GDO meselesi var.Artık tercihinize kalmış.Afiyetler olsun.
Veeeeeeeee çok sevdiğimiz kızartma dolmabiberin içine girince hoş bir sunum oluyor.
Patates ve patlıcanları küp küp doğrayıp kızarttıktan sonra.rendeleyip biraz da sarımsak ekliyerek suyunu çektirdiğimiz domateslerle karıştırıyoruz.
Kızarttığımız dolmabiberlerin içini bu karışımla dolduruyoruz.Üzerine de sarımsaklı yoğurt döküp dereotu ile süslüyoruz.Afiyet olsun.
Denenmiş, Sağlıklı, Sizin de deneyebileceğiniz, Mutfaktaki herşey
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI TÜM ÇOCUKLARA KUTLU OLSUN.
-
MALZEMELER Her 50 adet ceviz için 1,5 litre su,2 kg toz şeker. Karanfil ,kabuk tarçın. YAPILIŞI Cevizin üzerindeki ince zarı kazıyıp su dolu...
-
Günaydınlar;ramazanın 8. gününe geldik.Nasıl geçti anlamadım.Gerçi pek evden çıkmıyoruz,evimiz seri...
19 yorum:
elleriniza sağlık harika görünüyorlar
Hepsi cok güzel olmus, ellerine saglik canim....
CANIM NASIL DA PALAMUT ÇEKTİ:)
Ellerinize,emeğinize sağlık.
Şifa olsun inşAllah..
Muhabbetle..
Ellerinize sağlık tecrübenize dayanarak sormak istedim palamudun iyisini tanesini nasıl anlarım acemiyim bu konuda maalesef
ellerinize sağlık her ikiside nefis görünüyor.kızartma dolmasını bende çok severek tüketiyorum...
Palamut kızartılınca çok leziz oluyor ,biberlerde değişikmiş eline sağlık..
Aslında tazesini anlamak zor her zaman aynı balıkçıdan alınca kandırmıyor,bundan yararlanmak lazım.:)))
günaydın,sabah,sabah palamut canın çekmesi niye işarettir...ya kahvaltı vakti gelmiş veya palamut al beni diyor resimden,ben en iyisi kahvaltımı yapayım...ellerine sağılık,balık da,dolma da çoooook ...süper...
off offff.harika iki lezzet bir arada canım.nefis olmuşlar.ellerine sağlık.sevgiler.
afiyet şifa olsun,palamut bol çok şükür:) ben de biraz dondurucuya koydum,nasipse yeriz
Ellerinize sağlık. Balığın her çeşidini çok severim. Kızartmanın sunumu da çok hoş olmuş.Sevgiler.
Nefisssss ellerinize sağlık...
dolma biber kızartması fikrine bayıldımmm,mutlaka deneyeceğim,ellerine sağlık...
Her ikisine de bayılırıııımmm !
Ellerinize sağlık ;)
Bloguma da beklerim ;)
Sevgiler ;)
Canım canım biber kızartmaya bayıldık balık da çok nefis görünüyor ellerine sağlık. Biber kızartmayı kaptım hemen yapıyom:)) yarın pazarımız var malzemeyi taze taze alim yapıverim bu nefis tadı kabul günlerinde de harika gider:)) bayıldımmmm yaaa teşekkürler tatlım öptüm:)
Merhaba canım,
Geçmiş olsun ziyaretin ve duaların için çok teşekkürler.
Bugün teşekkür ziyaretleri yapıyorum,daha sonra yine gelicem inşallah.
Sevgiler...
Hepsi çok lezzetli görünüyor ellerinize sağlık
aynı mısır ve mısır unu yağı derdi bende de var ne olacak bizim halimiz. palamut tavaya bayılırım elinize sağlık. ben de beklerim bloğuma takipteyim sizi. sevgiler selamlar...
hııımmm ellerine sağlık çok güzeller ama yaa balık her daimm favorimdir:)
Yorum Gönder