- 1,5 su bardağı irmik
- 3 su bardağı süt
- 1/2 su bardağı pekmez
- 1 su bardağı toz şeker
- 1/2 su bardağı zeytinyağ
- 1 adet pasta çikolatası(bitter)
- Üzeri için dövülmüş fındık
- Yağ ve irmiği derin bir tavaya alıp hafif kahverengi olana kadar sürekli karıştırarak kavuruyoruz.
- Pekmezi üzerine ilave ediyoruz.
- Süte toz şekeri katıp karıştırarak irmiğin üzerine döküp kısık ateşte çektiriyoruz.
- Kalıplara doldurup şekil veriyoruz.
- Pasta çikolatasını benmari usulü(bir tencereye su koyup kaynatıyoruz,çikolatayı başka bir kapla suya oturtup eritiyoruz.) eritip helvaların üzerine paylaştırıyoruz.
- Üzerlerine dövülmüş fındık serpip servis ediyoruz.
- Afiyet olsun.
6 yorum:
aaaaa,ne iyi fikir,kesin yapacağım ...beni izleyen herkesin bayram ziyaretlerine çıktım,tatlı,mutlu bayramlar dileklerimle.
Canım iyi bayramlar:)
Oyyy oyy bu nasıl bir helva böyle bittimmmm ellerine sağlık sevgilerimle kocaman öptüm....
irmik helvasi cok yaparim ama cikolata soslu hic denememistim ve yememistim...Mutlaka denemem gerek, ellerine saglik canim....
Bu helvayı yiyeni tutabilene aşkolsun... Nasıl kilo almıyorsunuz?Ama o kadar güzel ki yemeden de durulmaz.
Nuray
İrmikli tatlıları çok severim sizin tarifinizide mutlaka deneyeceğim,ellerinize sağlık.Sevgiler..
Geçmiş bayramınızı candan kutluyorum Pekmezli helvayı deneyeceğim çok severim,eline sağlık sevgiyle kal..
Yorum Gönder