26 Aralık 2012 Çarşamba

PEKMEZLİ LOKMA TATLISI

                                                       Herkese iyi akşamlar;havalar soğuyunca tatlılar gündeme oturdu.Normalde şerbetli bir tatlı ama üzerine sıcakken şerbet yerine pekmez gezdirince daha hafif güzel bir tatlı oldu.Şerbetli yapmak isteyenler 2 su bardağı şekeri 2 su bardağı suyla kaynatıp indirmeden önce yarım limon suyu sıkıp az kıvamlı bir şerbet hazırlıyarak lokmaları sıcakken ılık şerbete atabilirler.
        Gelelim tarifimize:
                                                                  MALZEMELER
  • 1yumurta
  • 2yemek kaşığı yoğurt
  • 1 çimdik tuz
  • 3 yemek kaşığı tepeleme un
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 2 yemek kaşığı kadar dövülmüş fındık
  • Kızartmak için ayçiçek yağı
                                                               YAPILIŞI
  • Yumurta,yoğurt,un,karbonat iyice karıştırılır.
  • Dövülmüş fındık eklenir(ceviz,badem de olur ,ya da sade yapılabilir)
  • Hamurdan çay kaşığı ile alınıp kızgın yağa atılıp kızartılır.
  • Kızaran lokmaların üzerine sıcakken pekmez gezdirilip afiyetle yenir.(bal da olur)
  • Ya da şerbete atılır.
  • Afiyet olsun.

18 Aralık 2012 Salı

DOĞUM GÜNÜ VE BALLI TARÇINLI ÇÖREK

                                        Herkese iyi akşamlar;pazar günü eşimin doğum günüydüİnşallah daha nice yıllara sağlık ve huzur içinde ulaşmasını diliyorum.Hep beraber güzel bir ömür diliyorum.
.Şekerli hiçbirşey yemediği için bütün tatlı ve kremalarda bal kullandım.Ayrıca dışardan aldığımız şeyleri de yemiyor katkı maddeleri var diye herşey organik.Tarifleri daha sonra paylaşacağım.Şimdilik tarçınlı ballı çörekle idare edelim.
                                   
                                                 TARÇINLI BALLI ÇÖREK
                              MALZEMELER
  • 450GR. un
  • 50 gr. toz şeker(ben 2 yemek kaşığı bal koydum.)
  • 100 gr. tereyağ
  • 1 paket instant maya
  • 1 paket vanilya
  • 2 yumurta
  • 150 ml. süt
  • 1 çimdik tuz
  • İÇİ İÇİN:
  • 2 tatlı kaşığı tarçın
  • 1/2 su bardağı dövülmüş ceviz
  • 2 yemek kaşığı bal
  • 7-8 adet az suyla kaynatılıp yumuşatılmış incir(kayısı yada üzüm de olur )
                                                           YAPILIŞI
  • Un,şeker,vanilya,tuz ve küp doğranmış tereyağ karıştırılır.
  • Sonradiğer malzemeleri ekleyip 5 dk. kadar yoğrulur.
  • Hamur bir saat kadar mayalanmaya bırakılır.
  • Tarçın ceviz bal ve incir rondoda iyice çekilir.
  • Hamuru 1/2 cm. kalınlığında açıp üzerine iç harcını yayıyoruz.
  • Sonra rulo yapıp1 parmak kalınlığında keserek tepsiye diziyoruz.
  • Üzerlerine bir fırça ile bal sürüp ceviz serpiştiriyoruz.
  • 30dk kadar bekletip 180 derece fırında pişiriyoruz.
  • Afiyet olsun.
                                                        HARDALLI KURABİYE
                                                PEYNİRLİ ZEYTİNLİ TUZLU KEK
                                                 SOSİSLİ ÇITIR BÖREK

11 Aralık 2012 Salı

3-2-1 POĞAÇA

 Herkese iyi akşamlar.Bu poğaça tarifini ehlikeyf kafede gördüm,deniyeyim dedim.Gerçekten de süper ilk bakışta çok sert gibi görünüyor ama dışı çıtır içi yumuşak güzel bir poğaça oldu,tavsiye ederim.

                                                               MALZEMELER
  • 3 adet kabartma tozu
  • 2 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz.
  • Aldığı kadar un
  • İstediğiniz iç malzemesi(Ben patates kullandım.)
  • Üzerine galeta unu
                                                                      YAPILIŞI
  • Yağ,yoğurt ve kabartma tozunu karıştırıyoruz.
  • Tuz ve aldığı kadar un ilave edip yumuşak bir hamur yapıyoruz.
  • Şekil verip galeta ununa buluyoruz.
  • 180 derece fırında pişiriyoruz.
  • Bir kısmını servis tabağı büyüklüğünde açıp üstüne harç yayarak rulo yaptım vebir parmak kalınlığında kesip pişirdim ,fırından çıkmadan üzerine kaşar  koydum.Böylede güzel oldu.
  • Afiyet olsun.

5 Aralık 2012 Çarşamba

ADIYAMAN TOPAK HELVA

Herkese iyi akşamlar;yine şeker kullanmadan güzel bir tatlı .Harika bir lezzeti var.Özellikle susamın aroması nefis.Ben bu tarifi sevgili mutfak notlarından aldım tek değişiklik tereyağ yerine sıvıyağ kullandım(1 su bardağı kadar.)Harika oldu.
  • MALZEMELER
  • 3 Su bardağı un
  • 7 yemek kaşığı tereyağ(yada1 su bardağı sıvıyağ)
  • 1 su bardağı susam
  • 1 su bardağı iri dövülmüş ceviz
  • 1-1/5 su bardağı kadar pekmez.
                                                 YAPILIŞI
  • Yağ ve un genişçe bir tavaya alınıp sürekli karıştırarak kavrulur.
  • Bir müddet kavurduktan sonra susam ve cevizde ilave edilip unun rengi kahverengileşene kadar kavrulur.
  • Ocaktan alınıp sıcaklığı biraz azalınca azar azar pekmez ilave edilerek kıvam bulması sağlanır.
  • Helva kıvamına gelince şekillendirilip afiyetle yenir.

 

2 Aralık 2012 Pazar

MİSKET KÖFTELİ KIZARTMA

                                               Merhabalar; hem çok lezzetli hem de kolay bir tarifimiz var bugün.Hemen de yenip bitiyor çünkü sevmeyen yok:))
               MALZEMELER
  • 300 gr.kadar  dana kıyma,1 çay bardağı galeta unu,1 yumurta,2 diş sarımsak,1 kurusoğan,karabiber,kımızıbiber,kimyon,tuz.(köfte için bu malzemeler)
  • 2 adet patlıcan ve 2 adet irice patates.
  • 2 adet domates.
  • Sarımsaklı yoğurt
  • Kızartmak için yağ.
              YAPILIŞI
  • Köfte malzemelerini yoğurup minik köfteler hazırlıyoruz.
  • Köfteleri kızartıyoruz.
  • Patlıcan ve patatesleri küp küp doğrayıp kızartarak servis tabağına alıyoruz.
  • Üzerine sarımsaklı yoğurt döküyoruz.
  • Misket köfteleri ve domatesten hazırladığımız sosu da üzerine döküp servis ediyoruz.
  • Afiyet olsun.                                     

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails