29 Ekim 2012 Pazartesi

CUMHURİYET BAYRAMINIZ KUTLU OLSUN

                             29 Ekim Cumhuriyet Bayramı  herkese kutlu olsun.Allah devletimizi,milletimizi korusun inşallah.

24 Ekim 2012 Çarşamba

18 Ekim 2012 Perşembe

BALLI HAVUÇLU KEK

                                      Herkese iyi akşamlar;artık yavaş yavaş bayram hazırlıkları başlıyor.Temizlikler yapılıyor,yapılacak yemekler,tatlılar planlanıyor.Eskisi kadar olmasa da heyecan hep var.Yaptıklarımı paylaşırım inşallah.
                                       Benim eşim beyaz şeker kullanmadığından bazen tatlı ihtiyacını böyle karşılıyoruz,yani şeker yerine bal kullanıyoruz,çok da güzel oluyor.
                                                                  MALZEMELER
  • 2 yumurta
  • 3 yemek kaşığı bal
  • 1 adet rendelenmiş havuç
  • 1 avuç dövülmüş ceviz
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 çay bardağı süt
  • Vanilya,kabartma tozu
  • Aldığı kadar un(hamurun bitmiş hali süzme yoğurt kıvamında olacak)
                                                                YAPILIŞI
  • Yumurta ve balı çırpıcı ile karıştırıyoruz.
  • Sonra sırası ile,sıvıyağ,süt vanilya ve unu(kabartma tozu una karıştırılacak) karıştırarak döküyoruz.
  • En son havuç ve cevizi de ekleyip 180 derece fırında kontrollü pişiriyoruz.
  • Temiz bir bıçağı keke batırdığımızda hamur bulaşmıyacak şekilde olacak.
  • Afiyet olsun.

7 Ekim 2012 Pazar

PALAMUT BOLLUĞU VE DOLMABİBERDE KIZARTMA

 Uzuuuunnn bir aradan sonra herkese merhabalar;bu seneki malum palamut bolluğundan yararlanmamak olmazdı doğrusu.Palamutları zaten balıkçı temizliyor ,evde tekrar yıkayıp her iki tarafını unladıktan sonra az yağda kızattıkmı tamam.Yanına da bolca salata  daha ne olsun.
               Yalnız ben mısır unu kullanmıyorum kızarınca kanserojen madde oluşuyormuş.Malum bir de GDO meselesi var.Artık tercihinize kalmış.Afiyetler olsun.
 Veeeeeeeee çok sevdiğimiz kızartma dolmabiberin içine girince hoş bir sunum oluyor.
Patates ve patlıcanları küp küp doğrayıp kızarttıktan sonra.rendeleyip biraz da sarımsak ekliyerek suyunu çektirdiğimiz domateslerle karıştırıyoruz.
                Kızarttığımız dolmabiberlerin içini bu karışımla dolduruyoruz.Üzerine de sarımsaklı yoğurt döküp dereotu ile süslüyoruz.Afiyet olsun.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails