29 Ağustos 2012 Çarşamba

27 Ağustos 2012 Pazartesi

TAVUKLU KADAYIF SARMA

                                           Merhabalar;değişiklik arayanlar için iyi bir alternatif.Yanında patates püresi ile servis edebilirsiniz.
                                                              MALZEMELER
  • 500 Gr. yumuşak kadayıf
  • 300 ghr. kadar tavuk
  • 200 gr. kaşar rendesi
  • 1 adet kuru soğan
  • 3-4 diş sarımsak
  • 1 adet domates
  • Pulbiber,karabiber,kekik,tuz.
  • Üzeri için 1 su bardağı süt,1 yumurta,1 fincan sıvıyağ(kahve fincanı),çörekotu.
                                                               YAPILIŞI
  • Tavuğu;soğan sarımsak domates ve baharatları ile güzelce soteliyoruz.(hafif sulu kalsın)
  • Kadayıfı dikdörtgen seriyoruz.
  • En alta kaşar rendesi,üzerine tavuklu harcı serip rulo yaptıktan sonra tepsiye diziyoruz.(alta pişirme kağıdı serilirse iyi olur.)
  • Süt yumurta ve yağı çırpıp ruloların üzerine gezdiriyoruz.
  • Üzerine çörekotu serpip 200 derece fırında kızartıyoruz.
  • Patates püresi eşliğinde sıcak servis ediyoruz.
  • Afiyet olsun.

16 Ağustos 2012 Perşembe

ÇİKOLATA SOSLU PEKMEZLİ İRMİK HELVASI

                                                                       MALZEMELER
  • 1,5 su bardağı irmik
  • 3 su bardağı süt
  • 1/2 su bardağı pekmez
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1/2 su bardağı zeytinyağ
  • 1 adet pasta çikolatası(bitter)
  • Üzeri için dövülmüş fındık
                                                                        YAPILIŞI
  • Yağ ve irmiği derin bir tavaya alıp hafif kahverengi olana kadar sürekli karıştırarak kavuruyoruz.
  • Pekmezi üzerine ilave ediyoruz.
  • Süte toz şekeri katıp karıştırarak irmiğin üzerine döküp kısık ateşte çektiriyoruz.
  • Kalıplara doldurup şekil veriyoruz.
  • Pasta çikolatasını benmari usulü(bir tencereye su koyup kaynatıyoruz,çikolatayı başka bir kapla suya oturtup eritiyoruz.) eritip helvaların üzerine paylaştırıyoruz.
  • Üzerlerine dövülmüş fındık serpip servis ediyoruz.
  • Afiyet olsun.

15 Ağustos 2012 Çarşamba

PATATES YATAĞINDA MİSKET KÖFTE VE BEZELYELİ PİLAV

                                               Ramazana yakışır ,doyurucu değişik güzel bir tarif,gelelim yapımına
                                                                                 MALZEMELER
  • 300 gr. kadar dana kıyma
  • 1 baş soğan,1 tutam maydonoz,1 yumurta
  • Pulbiber,kimyon,karabiber,tuz,2 diş sarımsak
  • 1 çaybardağı galeta unu
  • 5-6 adet iri boy patates
  • Kızartmak için yağ,sos için salça
  • Üzeri için kaşar
                                                                     YAPILIŞI
  • Soğan ve sarımsağı rendeleyip patates ve salça dışındaki malzemelerle köftemizi yoğurup misket şeklinde yuvarlıyoruz.
  • Patatesleri ortadan kesip içlerini oyuyoruz.(İçinden çıkanları cips gibi kızrtabilrsiniz)
  • Oyduğumuz patatesleri kızartıp tepsiye diziyoruz.
  • Köfteleri de kızartıp içlerine paylaştırıyoruz.
  • Koyuca salçalı su hazırlayıp birer kaşık patateslere gerisini tepsiye döküyoruz.
  • 200 derece fırıda 15-20 dk. pişiriyoruz.
  • Fırıdan çıkmadan önce üzerlerine birer dilim kaşar koyuyoruz.
  • Afiyet olsun.
                               Pilav için tarif burada  fazladan içine 1 çay bardağı haşlanmış bezelye ekliyoruz.

13 Ağustos 2012 Pazartesi

ELMA TATLISI VE ETLİ PAZI SARMA

                                                      Merhabalar;ramazanın sonuna yaklaşırken bu çok hafif tatlıyı sizlerle paylaşayım dedim.Eşim şeker yemediği için bal kullandım ben ama bal yerine toz şeker de kullanabilirsiniz..
                            MALZEMELER
  • 5-6 adet kuru kayısı
  • 1 çay bardağı kuru üzüm
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • Üzerine ceviz yada fındık
  • Her elma için 1 tatlı kaşığı bal yada şeker
  • 5-6 adet elma
                                       YAPILIŞI
  • Kayısı ve üzümü ılık suda yumuşatıp kayısıları küçük küçük doğruyoruz.
  • Elmaları yıkayıp içini oyuyoruz.
  • Elmaların içinden çıkanları  doğrayıp içine kayısı ,üzüm ve tarçını ekleyip harmanlıyarak elmaların içine dolduruyoruz.
  • Üzerlerine birer kaşık bal yada şeker koyup 180 derece fırında 15 dk. kadar pişiriyoruz.
  • Fırından çıkınca üzerine fındık yada ceviz serpip soğuk servis ediyoruz.
  • Afiyet olsun.
                                                          PAZI SARMA MALZEMELER
  • 1 demet pazı
  • 300 gr. kadar kıyma
  • 1 çay bardağı bulgur
  • Taze nane,dereotu,maydonoz.
  • 1 baş soğan,2-3 diş sarımsak,1 domates
  • 1 yemek kaşığı salça,pulbiber,karabiber,kimyon,tuz,2 yemek kaşığı zeytinyağ
                                                      YAPILIŞI
  • Pazı hariç tüm sebzeleri doğrayıp kıyma,bulgur ve baharatları da karıştırıp yoğuruyoruz.
  • Önceden üzerine kaynar su döküp yumuşattığımız pazı yaprakları ile sarmamızı yapıp tencereye diziyoruz.
  • Üzerine bir tabak kapatıp üzerlerine çıkacak kadar su ekliyerek kısık ateşte pişiriyoruz.
  • Sarımsaklı yoğurtla sıcak servis ediyoruz.
  • Afiyet olsun.

5 Ağustos 2012 Pazar

TİRAMİSU

                                         
  Merhabalar;yine kolay ama garantili ve çok güzel bir lezzet.Oldukça da pratik.Dr. Oetkerin hazır tatlılarında biri ,üzerindeki tarife göre yapıp afiyetle yiyorsunuz.Hayırlı ramazanlar....

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails