31 Mart 2012 Cumartesi

TAHİNLİ CEVİZLİ ÇÖREK

                         Herkese güzel bir haftasonu diliyorum.Kıştan kalma bir çörek bu,sizinle paylaşmak istedim.TARİF SEVGİLİ YEMEK VAKTİ AYLİN 'DEN   Sizde deneyip afiyetle yiyebilirsiniz.

27 Mart 2012 Salı

FIRINDA KIYMALI MAKARNA

                              Günaydınlar;bugün sizlerle güzel bir makarna tarifi paylaşayım dedim.Yanına sadece bir salata ve ayranla günü kurtarabilirsiniz.
                                                                  MALZEMELER
  • 1 Paket fırın makarna
  • İçi için:
  • 300gr kıyma
  • 1 adet kurusoğan,3 diş sarımsak
  • 1 adet rendelenmiş havuç
  • 1 kırmızı,2-3 adet yeşilbiber
  • Salça,pulbiber,karabiber,kimyon,tuz.
  • Maydonoz
  • Beşamel sos için:2 su bardağı süt,2 yemek kaşığı tereyağ,1 tepeleme yemek kaşığı un,tuz
  • Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri
                                                         YAPILIŞI
  • Öncelikle içi hazırlamak için bir tencereye az sıvıyağ,sırasıyla soğan,sarımsak,havuç,biberler ,kıyma salça ve baharatları koyup kavuruyoruz.
  • Makarnaları kaynar,tuzlu  suda 8 dk. kadar haşlayıp süzüyoruz.
  • Bir tarafta teryağla unu kavurup üzerine sütü ilave edrek muhallebi kıvamında pişiriyoruz.
  • Tepsiye makarnaların yarısını döşeyip iç harcı üzerine yerleştiriyoruz.
  • Kalan makarna ile üzerini kapatıp beşamel sosla kaplıyoruz.
  • En üste kaşar peynir serpip 180 derece fırında kızartıyoruz.
  • Afiyet olsun.

24 Mart 2012 Cumartesi

ZEYTİNYAĞLI KEREVİZ

                                             Günaydınlar;herkese güzel bir haftasonu diliyorum.Havalar ısındı artık sebzeler daha çok tercih ediliyor.Hem hafif hemde lezzetli,sağlıklı bir yemek.(ben zeytinyağlılara şeker koymuyorum,şeker tadını sevmem,zaten havuç yeterince şekerli
                                                    MALZEMELER
  • 1 kg. kereviz
  • 1 büyük patates
  • 1 büyük havuç
  • 1 adet kurusoğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Pulbiber,tuz,zeytinyağı
  • 1 adet portakal suyu(bu kez evde portakal yoktu yarım limon sıktım
                                                   YAPILIŞI
  • Kerevizleri soyup doğrayıp unlu suda bekletiyoruz,böylece kararmıyor.
  • Zeytinyağını bir tencereye alıp soğanı doğruyoruz.
  • Hafif ateşte kavrulurken beklemeden üzerine salça ve baharatları,tuzu, sırası ile doğradığımız havuç ve patatesi ekliyoruz.
  • Sonra doğradığımız kerevizi ve yapraklarını,portakal suyunu ve bir bardak ılık su ekleyip kapağı kapatıyoruz.
  • Kısık ateşte sebzeler yumuşayana kadar pişiriyoruz.
  • Afiyet olsun

20 Mart 2012 Salı

LOKUMLU VE BADEMLİ KURABİYE

                                       Güneşli bir İstanbul sabahından herkese merhaba;gününüz aydınlık olsun,hayatınız neşe ve mutlulukla dolsun inşallah.Geçen gün Oktay ustanın programında görmüştüm antep fıstıklısını ben de bademli yaptım süper oldu.Bence cevizli yadfa fındıklı da deniyebiliriz.İçine de lokum yerine evde ne varsa tahin helvası mesela ya da herhangi bir marmelat veya çokokrem konabilir,damak zevkinize kalmış.Ben malzemeyi biraz az tuttum fazlası yenmiyor diye orantılayıp çoğaltabilirsiniz.
                                                                     MALZEMELER
  • 2,5 Su bardağı un
  • 100 gr. tereyağ (odada yumuşamış olmalı)
  • 2 çorba kaşığı yoğurt
  • 1 yumurta
  • 2 çorba kaşığı pudra şekeri
  • 2 çorba kaşığı  dövülmüş badem
  • 1 paket kabartma tozu,vanilya
  • Güllü lokum
  • Üzerine pudra şekeri
                                               YAPILIŞI
  • Lokum hariç tüm malzemelerle ele yapışmıyacak kıvamda bir hamur yoğuruyoruz.
  • Hamurdan küçük parçalar alıp ortasına lokum koyup yuvarlıyoruz.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10-15 dakikada pişiyor.
  • Fırından çıkar çıkmaz üzerine pudra şekeri serpiyoruz.
  • Afiyet olsun.

15 Mart 2012 Perşembe

BÜZGÜLÜ BAKLAVA


          Merhabalar;epeydir kilo verme çabasındayım artık birv dilim baklavayı hakettim.Gerçektende bir dilim yedim.Vereceğim ölçülerle mini fırın tepsisinin yarısı kadar oluyor siz ona göre ayarlayın.Ben kek kalıbının içinde pişirdim.9
                                                                 MALZEMELER
  • 2 Su bardağı un
  • 1 yumurta
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 4 yemek kaşığı ertilmiş tereyağ[sıvı halde dört kaşık)
  • 1 çimdik tuz
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı sirke
  • Açmak için mısır nişastası
  • Şerbeti için:2 su bardağı toz şeker,2 su bardağı su,1-2 küçük limon tuzu veya limon suyu
  • İçine 200 gr dövülmüş ceviz.
  • Üzerine 200 gr. eritilmiş tereyağ(hamurun içine konan 4 kaşıkta bunun içinden alınacak)
                                                         YAPILIŞI
  • Önce şerbeti kaynatıp soğumaya bırakıyoruz.Şerbet soğuk tatlı sıcak olacak.(Kıvamlı bir şerbet ,tırnağınızın üzerine damlattığınızda top kalıyorsa limonunu ilave edip bir dakika sonra kapatın.)
  • Nişasta hariç tüm malzemelerle hamuru yoğurup yarım saat dinlendiriyoruz.
  • Hamuru dört beze yapıp her birini yağlı kağıt inceliğinde açıyoruz.
  • Oklavaya dolayıp ortaya doğru büzdürdükten sonra temiz bir bez üzerine büzgülerini bozmadan açarak seriyoruz.
  • Üzerine cevizi bolca serpip bezin ucunun kaldırarak her iki taraftan ortaya doğru rulo yapıyoruz.
  • Bir bıçak yardımıyla kesip tepsiye yerleştiriyoruz.
  • Hepsi bitince üzerine eritilmiş tereyağı gezdirip 180 derece fırında kızartıyoruz.
  • Fırından çıkar çıkmaz şerbetliyoruz.
  • Üzerine hindistan cevizi yada antep fıstığı ile süs yapabilirsiniz.
  • Afiyet olsun.
                     Laf aramızda nefis oldu.

14 Mart 2012 Çarşamba

DÜĞME BÜSKÜVİ

  KITIR KITIR ÇOCUKLARIN SEVECEĞİ GÜZEL BİR BÜSKÜVİ TARİFİ BU.AYRICA KENDİMİZ YAPTIĞIMIZ İÇİN İÇİNDE NE VAR ACABA DİYE DE DÜŞÜNMÜYORUZ.
                                                      MALZEMELER
  • 4 Su bardağı un
  • 250 gr. yumuşak margarin
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 2 adet yumurta sarısı
  • Ortasına (fıstık ezmesi,çokokrem,marmelat,dövülmüş fındık veya ceviz,pişirilmiş elma,ceviz tarçın karışımıyada rendelenip pişirilmiş havuç tozşeker,tarçın,ceviz karışımı)kısacası ne isterseniz zevkinize kalmış.
                                                                  YAPILIŞI
  • 1 Su bardağı unu ayırıp tüm malzemelerle hamuru yoğuruyoruz.
  • Ayırdığımız unu kıvam ayarlamak için kullanıyoruz.
  • Hamuru yarım saat kadar dinlendiriyoruz.
  • Bir bardak yardımıyla yuvarlaklar oluşturuyoruz(Açtığımız hamur parmak kalınlığında olsun ki pişerken yanmasın)
  • Yuvarlaklardan birinin ortasını daha küçük bir yuvarlakla kesip ikisini üstüste koyuyoruz.
  • 180 derecede 10-12 dk ısıtılmış fırında pişiriyoruz.(kontrollü pişirelim ki yanmasın.
  • Fırından çıkınca ortasına harcımızı koyuyoruz.(Çokokrem ve fıstık ezmesi dışındakileri  fırına koymadan önce de koyabiliriz,daha güzel olur.
  • Afiyet olsun.

12 Mart 2012 Pazartesi

KAFES BÖREK

        Günaydınlarrrr;yine yağmurlu bir gün.Bir türlü bahar gelmedi,güneşi göremedik.Şık ve kolay bir börek tarifim var bugün.
                     Hamuru normal poğaça hamuru.Tepsiye yayıp üzerine istediğiniz harcı serin.Burada kaşar ve beyaz peynir karışımı var.Ayırdığınız bir miktar hamurdan şeritler hazırlayıpb üzerine kafes şeklinde yerleştirdikten sonra 180 derecev fırında kızartın.Afiyetler olsun.

8 Mart 2012 Perşembe

KAĞITTA SEBZELİ TAVUK

                                                          Önceden haz haşladığımız tavuk bagetleri ve istediğimiz sebzeleri  küp küp doğrayıp üzerine salça ve baharatlardan oluşan sosumuzu(kimyon,karabiber,pulbiber,sarımsak,tuz)ekliyoruz.
                           Yağlı kağıdı kapatıp 200 derece fırında pişiriyoruz.
 Buharı üzerinde sunuyoruz.Afiyet olsun.

3 Mart 2012 Cumartesi

Fellah Köftesi


Günaydınlar, ne zamandır eklemeyi düşündüğüm bir tarifi paylaşıyorum bugün. Biz severek yiyoruz bu yemeği. İnternette çeşitli tarifler var, benim uyarak yaptığım tarifi buradan bulabilirsiniz. Afiyet olsun.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails