25 Aralık 2011 Pazar

İNEGÖL KÖFTE

                          Herkese iyi akşamlar,bütün bir hafta cumartesi de dahil Buse ile vakit geçiriyoruz.Evde yemek yapmıyorum.Sadece pazar günleri.Bu nedenle bloğumla da fazla ilgilenemiyorum.Nefis bir köfte oldu tavsiye ederim.
 Ben değişiklik olsun diye ,bir de baharattan vazgeçemediğim için yarısını baharatlı yaptım(pulbiber,karabiber,kimyon,sarımsak). O da süper oldu.
                                                                      MALZEMELER
  • 1 Kg. dana döş kıyma.
  • 1/2 su bardağı su
  • 1/2 su bardağı çekilmiş ekmek içi
  • 2 tatlı kaşığı karbonat
  • 1/2 limon suyu
  • 1 yemek kaşığı tuz.
  • 2 adet rendelenmiş kuru soğan.
  • İsterseniz 1/2 su bardağı rendelenmiş kaşar
                                                                           YAPILIŞI
  • Kıyma,su ekmek içi ve tuz 5-10 dk. iyice yoğrulup kapalı bir kapta buzdolabında 24 saat bekletilir.(0' bölmesi varsa daha iyi)
  • Limon suyunda köpürtülmüş karbonatve soğanı ekleyip iyice yoğurduktan sonra şekil verip 12 saat daha dinlendirip az yağda pişiriyoruz. 
  • Hemen pişirmiyecekseniz  ikinci dinlendirmeyi yapmadan buzluğa kaldırıp pişireceğiniz zaman çözdürmeden pişirebilirsiniz.
  • Kaşar katacaksanız ikinci yoğurma aşamasında katabilirsiniz.Afiyet olsun.

23 Aralık 2011 Cuma

NURAYDAN FIRINDA ISPANAK

                                             NURAYDAN DEĞİŞİK BİR TARİF  ÇOK SEVİLİP HIZLA TÜKETİLMİŞ RESME DE BU KADAR KALMIŞ:)
                                          Yarım kg. ıspanak,2 adet rendelenmiş patates,1 rendelenmiş kurusoğan,1 bardak süt, 1 bardak un,tuz,pulbiber,karabiber,2 yumurta,dereotu,maydonoz,1 kabartmatozu karıştırıp fırında pişirdikten sonra sarımsaklı yoğurtla servis ediliyor.Afiyet olsun.

18 Aralık 2011 Pazar

                                                     İyi akşamlar;güzel kolay sevilen bir tarif bu.
                                                                       MALZEMELER
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 6-7 adet havuç
  • Tarçın,vanilya
  • Hindistan cevizi
  • 1 paket petibör büsküvi
  • 1 su bardağı dövülmüş ceviz
                                                                             YAPILIŞI
  • Havuçları rendeleyip şeker ve tarçınla birlikte yumuşayana kadar pişiriyoruz.
  • Vanilya ve ezilmiş büsküvileri karıştırıp yoğuruyoruz.
  • Cevizi de ekliyoruz.
  • Şekillendirip hindistan cevizine buluyoruz.
  • Afiyet olsun.

17 Aralık 2011 Cumartesi

DOĞUMGÜNÜ VE PATATESLİ AY ÇÖREĞİ

                                                   Merhabalar;dün akşam eşimin doğum günüydü ,56 yaşına girdi bunun 36 yılında birlikteydik.İnşallah daha önümüzde uzun yıllar vardır ve biz huzurlu,mutlu,güzel günlerde birlikte oluruz.Darısı gençlerin başına.Bizde Buseyle akşama kadar ancak bu kadar hazırlanabildik.Ama ay çöreği nefisti çok beğenildi.Gerçi hepsi güzeldi tevazu yapamıyacağım:))))))))))
                                                            Rulo pasta
                                                                        MALZEMELER
  • 3 yumurta
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1/2 paket kabartma tozu
  • KREMASI İÇİN:Dr Oetker karamel aromalı pasta kreması ve çikolata sosu,arası için muz.
                                                                         YAPILIŞI
  • Yumurta ve toz şekeri iyice çırpıyoruz.
  • Un,vanilya ve kabartma tozu ekliyoruz.
  • Yağlı kağıt serilmiş tepsiye incecik döküyoruz.
  • 170 derece fırında 20 dk. pişiriyoruz.
  • Fırından çıkarıp rulo yaparak üzerine ıslak bez kapatıyoruz.
  • Ruloyu açıp araya muz ve krema koyup tekrar rulo yapıyoruz.
  • Üzerinede krema sürüyoruz ve çikolata sosu ile süslüyoruz.
  • Afiyet olsun.
                                                                       PATATESLİ AY ÇÖREĞİ
                                                                           MALZEMELER
  • 3 adet irice haşlanmış patates.
  • 4 su bardağı un.
  • 200 gr. margarin veya tereyağ.
  • 1 paket instant maya.
  • 2 yumurta.(birinin sarısı üstüne,susam),tuz
  • İÇİ:Ben patatesli harç kullandım ,istediğiniz harcı kullanabilirsiniz
                                                               YAPILIŞI
  • Tüm malzemelerle yumuşak bir hamur yapıp mayalanmaya bırakıyoruz.
  • Hamurdan küçük bezeler alıp üçgen şekil veriyoruz.
  • Geniş kısma içi koyup sarıyoruz.Ay şekli veriyoruz.
  • Üzerine yumurta sarısı ve susam sürüp 200 derece fırında pişiriyoruz.
  • Afiyet olsun.

14 Aralık 2011 Çarşamba

PİŞİ

                                                 Herkese iyi akşamlar;bu günlerde pek fazla zamanım yok, o yüzden bolgla ilgilenemedim.Büyük kızım işe başladı.Doğumdan sonra iki yıldır bebişini büyütüyordu ,artık işe başlama zamanı..İnşaat mühendisi kendisi ,boşuna okumadı değil mi artık çalışmalı.
                              Diğer iki kızımında birer çocuğu var ,onlar ara vermedi çalışmaya birisi Bedeneğitimi öğretmeni,diğeri Bilgisayar Mühendisi. Onlar devlette çalışıyor ,çocuklara da babaanneleri bakıyor.Şimdi sıra bizde, bizde dedesiyle minik Buseye bakıyoruz.O da neye uğradığını şaşırdı Allahtan bizi seviyor da çok zorluk çekmedi.Bebekleriyle oynarken ben işe didiyom,paya kazanıp size şekey alıcam diyor:))))))))))))))Neyse tarife gelelim ,burada sadece içine kaşar,domates ve sivri biberden oluşmuş bir iç  koydum değişiklik olsun diye.Kolay ve lezzetli,yanına da çay ohhh,AFİYET OLSUN.

7 Aralık 2011 Çarşamba

KUZU HAŞLAMA VE KEREVİZ KAVURMA

                                          İyi akşamlar ;soğuk kış günlerinde sıcacık haşlama iyi gider.
                      Haşlamalık etlerimizi tencereye alıyoruz,iri doğranmış birkaç patates,7-8 adet arpacık soğan veya 1-2 adet kurusoğan,yarım demet maydonoz ve tuz eklenip düdüklü tencerede 30 dk. kadar pişiriyoruz.Maydonozun tamamını çıkarıp atıyoruz. Limon eşliğinde servis ediyoruz.
Afiyetler olsun.
                                        Bu da kerevizimiz;1 büyük kereviz ve bir adet havucu rendeleyip zeytinyapında kavuruyoruz.Üzerine sarımsaklı yoğurt,zeytinyağında kızdırılmış pulbiber ve nane ile servis ediyoruz.Sevilerek yenildi tavsiye ederim.

5 Aralık 2011 Pazartesi

AŞURE GÜNÜ VE TAHİNLİ CEVİZLİ KEK

                                                      İyi akşamlar;bugün aşure günüydü,aşuremi yapıp dağıttım.Allah kabul etsin inşallah.Muharrem ayınız mübarek olsun.Tarifi burada.
                                             Bu da tahinli,tarçınlı cevizli kekimiz.Ana malzeme aynı diğer kekler gibi sadece sıvıyağ yarısı kadar diğer yarısının yerine tahin koyuyoruz.TARİF İÇİN

                                                           Bu da fındıklı  üzümlü yine ana malzeme aynı TARİF
                                                       Küçük kalıplara koyup bu şekilde de süsleyebilirsiniz.
                                                             Kakaolu kekimiz bu da; hepsi güzel siz seçin malzemelerinizi artık.Hoşçakalın.

3 Aralık 2011 Cumartesi

KABAK SUFLE

                                                 İyi akşamlar;kabak sevmiyenlerin bile severek yiyecekleri bir yemek:
                                                                 MALZEMELER
  • 3-4 ADET KABAK
  • 3yufka
  • 2 yumurta
  • 200 gr kadar beyaz peynir
  • Dereotu,maydonoz,karabiber,pulbiber,tuz
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 kahve fincanı zeytinyağ
                                                              YAPILIŞI
  1. Kabakları rendeliyoruz.
  2. Yufkaları iyice parçalıyoruz.
  3. Malzemelerin tamamını karıştırıp yağlanmış tepsiye düzlüyoruz.
  4. 200 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
  5. Eğer isterseniz üzerine kaşar rendesi de serpebilirsiniz.
  6. Afiyet olsun.

2 Aralık 2011 Cuma

ZEYTİNYAĞLI KEREVİZ

                                   İyi akşamlar;diyet yapanlar için çok hafif bir yemek.Okadar hafifki yemek yemedim sanıyorsunuz:)))))))))))
                                          MALZEMELER
  • 1 Adet irice kereviz
  • 2-3 adet yerelması
  • 1 adet portakal
  • 1 adet havuç,4-5 adet arpacık soğan
  • Tuz,zeytinyağ
                                          YAPILIŞI
  • Kerevizleri soyup 1 santim kalınlığında halka doğrayıp tencerenin dibine diziyoruz.
  • Üzerine kabukları soyulup halka doğranmış portakalları diziyoruz.
  • Üzerine yerelmalarını diziyoruz.
  • Arpacık soğanları ve havuçu da yerleştirip en üste kereviz dallarını,tuz ve zeytinyağı ve bir çay bardağı su ekleyip kapağı kapalı olarak kısık ateşte pişiriyoruz.
  • Afiyet olsun.
  • NOT:Bu tarifi Oktay Ustanın Yeşil elma programında izledim.

1 Aralık 2011 Perşembe

SEBZELİ ET

                                                      İyi akşamlar;bu yemeği hep yaparım bir adı yok aslında yemek işte...))Yarım kilo kadar eti kuşbaşından biraz daha küçük doğrayıp suyunu salıp çekene kadar pişiriyoruz.Eğer etler yumuşamamışsa 2 çay bardağı kadar kaynar su ekleyip onuda çekene kadar pişiriyoruz.
                        İyice pişen etlere 1 kurusoğan,2-3 adet yeşilbiber,3-4 diş sarımsak ince doğranıp karıştırılır.
                               İkişer adet patlıcan ve patates küp küp doğranıp kızartılarakyemeğe ilave edilir.En üste iki adet domates doğranır,tuz,karabiber,pulbiber ve kimyon eklenir.Çok az da su ilave edilip(1 çay bardağı)10-15 dakika pişiril,r .Afiyetler olsun.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails