Ben değişiklik olsun diye ,bir de baharattan vazgeçemediğim için yarısını baharatlı yaptım(pulbiber,karabiber,kimyon,sarımsak). O da süper oldu.
MALZEMELER
- 1 Kg. dana döş kıyma.
- 1/2 su bardağı su
- 1/2 su bardağı çekilmiş ekmek içi
- 2 tatlı kaşığı karbonat
- 1/2 limon suyu
- 1 yemek kaşığı tuz.
- 2 adet rendelenmiş kuru soğan.
- İsterseniz 1/2 su bardağı rendelenmiş kaşar
- Kıyma,su ekmek içi ve tuz 5-10 dk. iyice yoğrulup kapalı bir kapta buzdolabında 24 saat bekletilir.(0' bölmesi varsa daha iyi)
- Limon suyunda köpürtülmüş karbonatve soğanı ekleyip iyice yoğurduktan sonra şekil verip 12 saat daha dinlendirip az yağda pişiriyoruz.
- Hemen pişirmiyecekseniz ikinci dinlendirmeyi yapmadan buzluğa kaldırıp pişireceğiniz zaman çözdürmeden pişirebilirsiniz.
- Kaşar katacaksanız ikinci yoğurma aşamasında katabilirsiniz.Afiyet olsun.