25 Eylül 2011 Pazar

BROWNİE KURABİYE

               Merhabalar:bu kurabiyeyi sevgili yemekvakti aylin'in sitesinden aldım,zaten onun sitesinden ne yapsam çok güzel oluyor.Hem çok kolay hem de lezzetli bir kurabiye tavsiye ederim
                                                                         MALZEMELER
  • 250 gr. oda sıcaklığında margarin(ben zeytinyağlı becel kullandım.
  • 2 yumurta
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 2 kahve fincanı toz şeker
  • 50 gr. kakao(dr.oetker gurme kullandım.)
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un
  • ŞERBETİ İÇİN:1su bardağısüt,1 su bardağı toz şeker(sütün içine toz şekeri döküp karıştırarak eritiyoruz .(ısıtmadan)
                                                               YAPILIŞI
  • Tüm malzemelerle ele yapışmıyacak bir hamur yapıyoruz.
  • 170 derece önceden ısıtılmış fırında 10-15 dk. pişiriyoruz(kurabiyeler çatlıyana kadar)
  • Kızgın kurabiyeleri soğuk şerbete batırıp servis tabağına diziyoruz.
  • Kalan şerbeti de üzerine döküyoruz.(Hepsini çekiyor merak etmeyin)
  • Üzerine dövülmüş fındık serptim ben siz ne tercih ederseniz artık.
  • Soğuyunca servis ediyoruz.
  • Afiyet olsun.

20 Eylül 2011 Salı

Güveçte karnıyarık ve şekerpare

                                      Herkese iyi akşamlar,karnıyarık tarifim burada ,daha önce yapmıştım ama bu kez güveçte pişirdim harika oldu.Biraz az pişirmek lazım.Güveç geç soğuduğu için pişme söndürdükten sonrada uzun süre devam ediyor.
                                       Çok sevilen bir tatlı ve bu ölçülerle olmıyacak diye bir şey yok hiç bilmeyenler bi,le harika bir sonuç elde edebilir.Tarif için buraya.Haydi kolay gelsin.

19 Eylül 2011 Pazartesi

ÇILBIR

                                  Merhabalar;yemek yapmaktan sıkıldığınızda hızlı ve pratik bir çözüm bu....
            Kişi  sayısına göre yumurtayı alıyoruz.Bir tencerenin içine 2 parmak kadar su koyup tuz da ekliyerek kaynatıyoruz.Yumurtaları tek tek bir kepçenin içine kırıp dağıtmadan suyun içine bırakıyoruz.Yumurtalar pişince bir kevgir yardımıyla servi,s tabağına alıp üzerine sarımsaklı yoğurt ve pul biberli tereyağı gezdiriyoruz.Afiyetler olsun .

9 Eylül 2011 Cuma

KARNIYARIK BÖREK VE AŞURE

                               Herkese iyi akşamlar,güzel bir börek tarifim var ayrıca kolay.
                                                                  MALZEMELER
  • 4 adet yufka
  • 2 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yumurta
  • İÇİ İÇİN:Kıyma,karabiber,pulbiber,tuz,kurusoğam
  • Üzerine domares,biber
                                                      YAPILIŞI
  • Süt,sıvıyağ ve yumurta çırpılır.
  • Bir yufka serilip arasına bolca harç sürülüp ikiye katlandıktan sonra dörde bölünür.(üçgen)
  • Geniş kısma kavrulmuş harçtan konulup sigara böreği gibi ama kalınca sarılır.
  • Üzeri bıçakla  çizilip kesik kısma domates biber konur.
  • 200 derece fırında pişirilir.
  • Afiyet olsun.

                                                 Aşure önceki tarifle aynı.

5 Eylül 2011 Pazartesi

BAYRAM TATLILARI

                                                             Merhabalar;herkesin geçmiş bayramı mübarek olsun.Her gününüz bayram edasıyla geçsin inşallah.Bu günlerde bir tembellik,bir tembellik...Sonun da bir gayret bilgisayarın başına geçtim.Her iki tatlının hamuru aynı ,şekil farkı var.İkisi de çok beyenildi.
                                                                     MALZEMELER
  • 1/2 su bardağı yoğurt
  • 125 gr tereyağ veya margarin
  • 1 kahve fincanı zeytinyağ
  • 2 adet yumurta
  • 1 fiske tuz
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 yemek kaşığı elma sirkesi
  • Aldığı kadar un
  • ŞERBETİ İÇİN:4 su bardağı toz şeker,3,5 su bardağı su,yarım limon suyu
  • Açmak için mısır nişastası
  • Üzeri için eritilmiş tereyağ veya margarin 250 gr. kadar
                                                                   YAPILIŞI
  • Tüm malzemelerle kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurup bir saat kadar dinlendiriyoruz.
  • Dinlendirirken kurumaması için üzerine nemli bez kapatıyoruz.
  • Hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler alıp nişasta yardımıyla arkasındaki yazı okunacak incelikte açıyoruz.
  • Eğer muska şeklinde yapacaksak istediğimiz genişlikte şerit halinde kesip en uç kısma ceviz koyup katlıyarak sarıyoruz.
  • Burma şeklinde yapacaksak oklavayı arasına koyup yarım daire yapıp ceviz serptikten sonra oklavaya sarıp büzüyoruz.
  • Üzerine iyice ısıttığımız yağı gezdirip 180 derece fırında kızartıyoruz.
  • Koyuca hazırladığımız şerbeti soğutup tatlı sıcakken üzerine döküyoruz.
  • Afiyet olsun.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails